Ny konto
Erstatning og yrkesskade:

Nå får Gudas erstatning

Ramunas Gudas holdt på å dø på jobben. Nå får han endelig erstatning.

SKADET PÅ JOBB: Ramunas Gudas. Foto: Espen Solli.

Publisert av
Avatar
Henrik Ottersen
08.12.2014
Kategori
Yrkesskader
Emner
Personskade Tonje Giertsen Yrkesskadeerstatning

Erstatningstesten

Du kan ha krav på erstatning!

Ta testen her

Det opplyser hans advokat Tonje Giertsen i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen.

– Yrkesskadeforsikringsforeningen har erkjent ansvar for skadene Gudas ble påført 22. juli 2013. Han vil få en erstatning fra Norge, men summen er ikke avgjort ennå, sier Tonje Giertsen til dinerstatning.no.

Det var i fjor sommer at Ramunas Gudas (22) ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke på Haslum i Bærum.  

FLERE FORDELER: – Dersom du har vært utsatt for en ulykke på jobben kan du ha rett til å få saken godkjent som yrkesskade med de fordelene dette gir i forhold til ytelsene fra folketrygden, sier advokat Tonje Giertsen i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen.

Våre klienter har fått mer enn én milliard i erstatning siden 1992. Ta kontakt for gratis samtale her.

Døden nær i heissjakt

Ramunas var i ferd med å rive en heis da han ble dratt 15 meter opp etter en vaier til toppen av heissjakten. Han ble reddet på heroisk vis av brannmannen Oddmund Broen.  

I ettertid viste det seg at 21-åringens litauiske arbeidsgiver Norena Service ikke hadde tegnet lovpålagt yrkesskadeforsikring for Ramunas Gudas. Arbeidsgiveren hans opererte også med to lønnskontrakter. 

Kontrakten som ble vist til hovedentrepenøren RVS AS fortalte at Gudas fikk en timelønn på 163 kroner per time, mens kontrakten Gudas signerte med sin litauiske arbeidsgiver i realiteten ga ham en lønn på 19 kroner i timen.

MØTTE REDNINGSMANNEN: Ramunas Gudas ble dratt fem etasjer opp i en heissjakt, og holdt på å dø på jobben. Litaueren ble reddet av brannmannen Oddmund Broen. Foto: Espen Solli.

Sendt kvestet hjem uten erstatning

Etter ulykken ble Gudas sendt kvestet hjem til Litauen uten noen form for erstatning, og med et inkassokrav på 30.000 kroner for behandlingen han mottok i Norge. Han er i dag ufør. 

Giertsen jobber nå for at Gudas skal få erstatning ut fra at han er 100 prosent ufør. I Litauen har legerådet vurdert ham som 70 prosent invalid. 

Den erfarne advokaten forteller at hun vil sette seg ned med advokatfirmaet som representerer Yrkesskadeforsikringsforeningen på nyåret for å prøve å komme til enighet om hvilke forutsetninger som skal ligge til grunn for eratatningsoppgjøret. 

– Gudas har rett på erstatning for de merutgifter han har hatt som følge av skaden. Videre har han rett på erstatning for sitt inntektstap frem til tidspunktet for det endelige oppgjøret, forteller Tonje Giertsen.

– I tillegg til erstatning for de påførte tapene, vil Gudas ha rett på menerstatning som beregnes ut fra medisinsk invaliditet samt erstatning for fremtidige merutgifter og fremtidig inntektstap, sier hun.

Fikk hjelp av advokater

Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen har engasjert seg sterkt i saken til Ramunas Gudas, og valgte å bistå litaueren uten at han risikerte å betale for det. 

Selskapet er et av Norges ledende fagmiljøer innenfor personskadeerstatningsrett. Hvert år bistår advokatfirmaet mange hundre skadelidte klienter mot forsikringsselskaper og andre skadevoldere.