Ny konto

Dagfinn Enerly fikk yrkesskadeerstatning

Dagfinn Enerly er optimist. For han vet det går bra til sist.

Dagfinn Enerly dinerstatning.no

ER OPTIMIST: Dagfinn forteller at kona Mona (37) og tvillingdøtrene Mia (11) og Amanda (11) gjør ham lykkelig. Foto: Jens O. Simensen.

Publisert av
Avatar
Henrik Ottersen
29.12.2014
Kategori
Yrkesskader
Emner
Personskade Protector Forsikring Yrkesskadeerstatning

Erstatningstesten

Du kan ha krav på erstatning!

Ta testen her

– Jeg kommer til å gå igjen. Det er målet mitt, og jeg vet jeg kommer til å klare det, sier Dagfinn Enerly til dinerstatning.no. 

For er det én ting Dagfinn Enerly har lært om livet, så er det hvor viktig det er å sette pris på de små øyeblikkene. Dagfinn kaller det for mestringsopplevelser. 

– Det handler om å sette pris på det man har, og det man klarer å få til i hverdagen. Det handler om å ha det bra med seg selv og familien, forteller han.

Våre klienter har fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning siden 1992. Ta kontakt for gratis samtale her.

Fotballkampen som ingen glemmer

Det har nå gått ni år siden Enerly ble alvorlig skadet i en Tippeliga-kamp mot Start i oktober 2005. Den daværende Fredrikstad-kapteinen gikk opp i duell mot en motstander sammen med en annen Fredrikstad-spiller, da han får en dytt i ryggen og faller fremover. 

Den andre Fredrikstad-spilleren faller ned på nakken til Dagfinn. 

“Fra det øyeblikket blir kroppen slapp. Jeg blir liggende på ryggen og skjønner med en gang at her er noe galt”, forteller Dagfinn selv i boken “Så fort kan livet snu”. 

Enerly blir lam fra brystet og ned. 

– Legene fortalte at jeg var heldig som overlevde. Den beskjeden har jeg forholdt meg til siden, sier han. 

ALVORLIG: Dagfinn på rom 204 på Ullevål universitetssykehus kun timer etter skaden. Foto: Privat.

Tenker positivt

Som høyreving i Tippeligaen var gladgutten Enerly kjent for å være kvikk i føttene og rapp i kjeften. Han forteller at det ikke ligger i hans natur å tenke negativt. 

– Det er mange som spør meg hvorfor jeg er så positiv når jeg sitter i rullestol. Da pleier jeg å svare at det er fordi jeg sitter her i rullestol. Det kunne tross alt ha vært mye verre, sier han. 

Tenk positivt! Det er Dagfinns favoritt-uttrykk. Den ukuelige optimisten finner nemlig glede i hverdagsøyeblikkene. Da Enerly var til behandling på Ullevål sykehus og Sunnaas sykehus, skrev han en egen liste over alle mestringsøyeblikkene sine. 

Mestringsøyeblikkene hadde titler som “Å prate”, “Å spise en brødskive” og “Å bevege høyre armen”. For funksjonsfriske ganske enkle gjøremål, men for Dagfinn var det store øyeblikk som ga ham ekstra glede og motivasjon i hverdagen. 

– Vi lever i en så stresset hverdag at vi ikke har tid til å kjenne på de positive øyeblikkene, og nyte dem når de oppstår. Akkurat det er jeg ganske flink til, erkjenner Enerly. 

Våre klienter har fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning siden 1992. Ta kontakt for gratis samtale her.


KVALITETSTID: Erstatningen har gitt Dagfinn og familien økonomisk fleksibilitet. Det gir ham for eksempel mulighet til å dra på ferie til Gran Canaria med familien. Her er hans første bad sammen med tvillingdøtrene Mia og Amanda. Foto: Privat.

Holder foredrag

Han forteller at familien med kona Mona (37) og tvillingdøtrene Mia (11) og Amanda (11) gjør ham lykkelig.

– Jeg har mange positive folk rundt meg. Det gir meg motivasjon, inspirasjon og glede i hverdagen. Og så aksepterer jeg situasjonen som den er, og gjør det beste ut av den, forteller han. 

Dagfinn er også en populær foredragholder for private og statlige bedrifter, og organisasjoner – både på egenhånd og sammen med Mona.

– Målet med foredragene er å bruke min historie til å motivere andre. Jeg får energi av å møte nye folk og teste egne grenser, sier Enerly. 

GOD STØTTE: Dagfinn Enerlys advokat Terje Scavenius er blant landets fremste eksperter på personskadeerstatning.

Fikk hjelp av advokat

Da Dagfinn ble alvorlig skadet, svirret det mange tanker i hodet samtidig. Er jeg sterk nok til å klare det? Hva skal vi leve av? Har jeg gode forsikringer? 

Det var venn og FFK-kollega Tor Trondsen som anmodet advokat Terje Scavenius i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen om å bistå Enerly. Scavenius har også vært rådgiver for Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), som er et landsomfattende fagforbund for idrettsutøvere. 

Scavenius er blant landets fremste eksperter på personskadeerstatning. De to møttes for første gang 1. desember 2005. Det ble et møte som skulle bety mye for dem begge.

– Terje har vært en veldig viktig støttespiller for meg og familien. Jeg anser ham for å være en god rådgiver og en nær venn, sier Enerly. 

Fikk erstatning for alvorlig personskade

Terje Scavenius forteller at både Fredrikstad Fotballklubb som arbeidsgiver og Protector forsikring oppførte seg eksemplarisk i erstatningsprosessen etter arbeidsulykken til Dagfinn Enerly. 

– Dette er en sak hvor det var en god dialog med Fredrikstad Fotballklubb, Protector forsikring, Rygge kommune og NAV. Alle involverte bidro til å finne gode løsninger for Dagfinn, sier Terje Scavenius til dinerstatning.no. 

Som ansatt i Fredrikstad Fotballklubb, hadde arbeidsgiver tegnet obligatorisk yrkesskadeforsikring. Advokaten forteller at forsikringsselskapet umiddelbart erkjente ansvar for ulykken. Dermed var det opptil partene å bli enige om erstatningssummen. 

– Jeg er fornøyd med erstatningsbeløpet Dagfinn fikk utbetalt fra forsikringsselskapet. Jeg har aldri gått ut med summen, og jeg kommer ikke til å gjøre det nå heller. Det som er viktig, er at Dagfinn og jeg er fornøyde med skadeoppgjøret, sier Scavenius. 

– Dette er en maksimal utbetaling under yrkesskadelovgivningen. Dagfinn ble påført den mest alvorlige skaden det går an å få på jobb, og derfor har han også fått et høyt erstatningsbeløp, sier den erfarne personskadeadvokaten. 

UT PÅ TUR: Dagfinn lever et aktivt liv. Her er han på skitur i pulk sammen med døtrene Mia og Amanda. Foto: Privat.

Erstatningen sørger for et godt liv

Advokat Scavenius roser Dagfinn Enerly som menneske. 

– Dagfinn er en veldig generøs, ærlig, omtenksom og positiv person. At han lever et godt liv etter en så alvorlig ulykke, sier mye om hans karakter, forteller Terje. 

Erstatningen har gitt Dagfinn og familien økonomisk fleksibilitet. Det gir ham for eksempel mulighet til å dra på ferie med familien. Hvert eneste år tar han og jentene turen til Gloria Palace Amadores på ferieøya Gran Canaria. 

– Det er godt for kroppen min, og koselig for familien, sier Enerly.

Han fikk også hjelp av Fredrikstad Fotballklubbs supporterklubb Plankehaugen til å bygge om eneboligen hjemme i Larkollen. En generøs gest som han er evig takknemlig for. 

– Erstatningen jeg fikk fra forsikringsselskapet har vært til stor hjelp for meg. Takket være den så kan jeg leve et godt liv i dag, sier Enerly. 

Også 2014 har vært et begivenhetsrikt år for Dagfinn Enerly. Han og kona Mona ga blant annet ut  boken ”Veien videre” på Aschehoug Forlag. 

– Vær positiv, og gi aldri opp, skriver han.

Våre klienter har fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning siden 1992. Ta kontakt for gratis samtale her.