Ny konto

Fem tips til deg som skades i en trafikkulykke

Mange nordmenn opplever at forsikringsselskapet nekter å betale ut erstatning etter en ulykke. Dette bør du tenke på hvis du er blitt skadet i trafikken.

SKADET: Det er personen som er skadet som må bevise dette etter en trafikkulykke. Derfor er det viktig å kunne dokumentere for forsikringsselskapet hva som faktisk skjedde. Foto: Shutterstock.

Publisert av
Avatar
Henrik Ottersen
24.10.2014
Kategori
Trafikkskader
Emner
Erstatning Personskade Tor Ingebrigtsen Trafikkskade

Erstatningstesten

Du kan ha krav på erstatning!

Ta testen her

Hvert eneste år pådrar mange nordmenn seg en personskade i trafikken, og krever derfor erstatning fra sitt forsikringsselskap. Men dette går ikke like knirkefritt som kanskje mange tror.

Advokat Tor Ingebrigtsen har kjempet den lille manns sak mot forsikringsselskapene gjennom 25 år, og tilhører et av landets ledende fagmiljøer i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen.

Gjennom snart 30 år har våre klienter fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning. Ta kontakt for gratis samtale om din trafikkskade her.

Blir ikke trodd av forsikringsselskapet

Han forteller at ting ikke alltid ordner seg selv om du har forsikring.

– Det skjer ofte av vi møter klienter som ikke blir trodd av forsikringsselskapene. Selskapene er generelt mistenksomme overfor potensielle svindlere, og dermed kan det bli vanskelig å få utbetalt erstatning uten solide bevis, sier Tor Ingebrigtsen til dinerstatning.no.

Det er nemlig personen som er skadet som må bevise dette for forsikringsselskapet, ikke omvendt.

– Derfor er det viktig å kunne dokumentere for forsikringsselskapet hva som faktisk skjedde i ettertid, forteller Ingebrigtsen.

GODE RÅD: Advokat Tor Ingebrigtsen har kjempet den lille manns sak mot forsikringsselskapene gjennom 25 år, og tilhører et av landets ledende fagmiljøer i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen.

Her er hans beste tips til deg som er skadet i en trafikkulykke:

Ta bilder

På ulykkesstedet må du forsøke å sikre beviser og vitneuttalelser. Få navn, telefonnummer og adresser til vitner. Ta bilder med telefonen din av kjøretøyer og omgivelser, eller få andre til å gjøre det.

Oppsøk lege og dokumenter dine skader

Hvis du mener eller tror at du er påført en personskade, bør du snarest mulig kontakte din fastlege eller en annen lege. Det er svært viktig at ethvert symptom etter en ulykke blir grundig dokumentert i din journal hos legen.

Du må selv forsikre deg om at alle symptomer kommer med i journalene, og ikke stole blindt på at legen eller behandleren får dette med seg. Du bør derfor be om at legen leser opp det han har skrevet før du går. Det er svært vanskelig å få endret selv åpenbare feil i journalene på et senere tidspunkt.

Gjennom snart 30 år har våre klienter fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning. Ta kontakt for gratis samtale om din trafikkskade her.

Forsikringsselskapene og domstolene legger svært stor vekt på det som er skrevet ned umiddelbart etter ulykken. Dersom du har andre plager fra før av, er det viktig at journalene viser nyansene og forskjellene mellom nye og gamle plager.

Be legen eller behandleren om å dokumentere helseplagene relatert til ulykken fortløpende, hver gang du er hos legen, selv om du er hos legen i en annen anledning, for eksempel på grunn av en forkjølelse.

Ta kontakt med forsikringsselskapet

Du bør snarest mulig varsle ditt eget eller dine egne forsikringsselskaper om ulykken hvis du eller andre er skadet. Du bør også varsle selv om du er usikker på om du er skadet.

Er du for sent ute med å melde fra til forsikringsselskapet etter en trafikkulykke, vil selskapet kunne avvise ansvar eller på annen måte bruke forsinkelsen mot deg. Viser det seg at plager og symptomer går over, noe de heldigvis ofte gjør, kan man avslutte saken eller begrense skadeoppgjøret.

Det er bedre å varsle en gang for mye enn en gang for lite. Det kan hende at du dekkes av foreldres, ektefelles eller samboers forsikring. Derfor må også disse selskapene varsles.

Ta vare på kvitteringene dine

Det er viktig at du tar vare på alle kvitteringer for utgifter du har hatt som følge av ulykken. Det kan være kvitteringer for utgifter til behandling, egenandeler, reise til og fra behandler eller NAV.

– Det ansvarlige forsikringsselskapet har normalt også ansvaret for å dekke dine advokatutgifter knyttet til ulykken. Vær derfor ikke redd for å kontakte en erfaren advokat for å få hjelp. Vi tar oss i så fall av all kontakt med de aktuelle forsikringsselskapene og andre instanser som bør involveres i saken, sier advokat Tor Ingebrigtsen i Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen.

Gjennom snart 30 år har våre klienter fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning. Ta kontakt for gratis samtale om din trafikkskade her.