Ny konto

Uføretrygd ved yrkesskade

Avatar
ableken
25.01.2021
1 følgere
3 svar

Jeg trodde at man hadde krav på uføretrygd ved yrkesskade med yrkesskadefordel og at dette var så og si sikkert. Det er det ikke har jeg fått bekreftet , da du må ha gjennomgått alt det nav ber om hvis ikke får du avslag. Så ser jeg at noen advokater skriver at du har krav på , men det har du ikke. 

Avatar
Advokat
Øystein Helland
25.01.2021

Basert på det du skriver er det vanskelig å skjønne hva du har fått avslag på, og hva som er begrunnelsen. Jeg kan derfor dessverre ikke svare deg på dette.

Gratis samtale med advokat?

Ring 67234690 [email protected]
Avatar
ableken
25.01.2021

Kort fortalt. Du får ikke uføretrygd altså med godkjent yrkesskade og fordel uten at du har gjennomgått hensiktsmessig behandling og nav åpner opp for søknad. Hvorfor får du da beskjed av advokat at du har krav hvis du har godkjent yrkesskade med fordel, mens nav arbeid og ytelser sier at du må gjennomføre alt nav ber om før de åpner opp.

0 liker

Avatar
Advokat
Øystein Helland
26.01.2021

At du har fått godkjent en skade som yrkesskade betyr ikke automatisk at du har krav på uførepensjon. Dette er en helt egen vurdering. Får du imidlertid uførepensjon, og den medisinske årsaken er yrkesskaden, har du krav på å få uførepensjonen med yrkesskadefordel. Dette betyr i så fall at du får en litt høyere uførepensjon fra NAV enn du ellers ville fått.

Gratis samtale med advokat?

Ring 67234690 [email protected]
Avatar
Du må være innlogget for å delta i diskusjonen.
Logg innNy bruker

Ta del i diskusjonen