Ny konto

Erstatning for feilbehandling av testikkel-torsjon

Avatar
snorrejj
18.12.2022
1 følgere
1 svar

fikk testikkel torsjon i 2012 da jeg var 16/17. legen i Karasjok identifiserte det som akutt torsjon som må snittes opp så fort som mulig for å rotere den tilbake. 2 timer senere kom jeg på Hammerfest sykehus hvor jeg lå på venterom i 4 timer før  de la meg i narkose. i mellomtid har de gjort en ny vurdering om at det var en infeksjon og at operasjonen måtte avbrytes. ble sendt hjem med antibiotika kur, gikk på krykker de neste 3 ukene mens testikkelen ( på størrelse med en tennisball) skulle bli normalisert. det ble den ikke, plutselig forsvant alle smerter men størrelsen var den samme, testikkelen døde. ble sendt til UNN i Tromsø for å fjerne den og fikk en protese for å fylle rommet. de neste månedene leverte jeg mange sædprøver. etter en stund begynte det å komme tilbake fertile strå som betyr at jeg kan få barn, men ingen erstatning. pasientskade erstatnings kommentar på klagen jeg leverte var at “man får ikke erstatning på tort og svie“. etter mye krangling fikk jeg 10 000 på økonomisk tap.

(DET FORELIGGER INGEN DOKUMENTASJON FRA SYKEHUSET FRA ANKOMST TIL OPERASJONEN STARTER, DE 4 TIMENE FINNES DET IKKE LOGG PÅ) 

Helsetjenesten er lovpålagt å prioritere unge med akutte skader i kjønnsorgan, det gjorde de ikke her.

i årene etter har jeg opplevd komplikasjoner, snittet opp skrittet ved akutte smerter 2 ganger pga smerter men urologen anbefaler ikke flere inngrep . Etter samleie med kjæresten hovner pungen opp og jeg får korsryggssmerter. i de kalde månedene krymper skrittet og det kjennes ut som en nål stikker på spissen av protesen.

De første månedene etter operasjonen utviklet jeg psoriasis i skrotum (fra enden av rumpe til utover pungen) som har gjort flere aktiviteter komplisert.

Det blir værre med årene, av og til våkner jeg med ømm testikkel på størrelse med en golfball, de morgenene kan jeg ikke gå på jobb og de fleste arbeidsplasser vil ikke hyre en som spontant er borte fra jobb i vintermånedene. jeg skal på utredning for disse smertene neste uke og vurderer da å søke erstatning/ gå til sak.

spørsmålet er da hva dere som lesere tenker om hvor erstatnings verdig dette er i forhold til loven.

Avatar
Advokat
Øystein Helland
19.12.2022

Hei. Basert på din beskrivelse kan det se ut til at du fikk avslag i NPE fordi det ble vurdert at du ikke hadde en tilstrekkelig høy medisinsk invaliditet til å få ménerstatning (som krever minimum 15 % varig medisinsk invaliditet), og at du heller ikke hadde eller ville få noe skaderelatert inntektstap. Dette har jo nå muligens endret seg, og du kan derfor henvende deg til Norsk pasientskadeerstatning for å forsøke å få saken gjenopptatt.

Gratis samtale med advokat?

Ring 67234690 [email protected]
Avatar
Du må være innlogget for å delta i diskusjonen.
Logg innNy bruker

Ta del i diskusjonen