Ny konto

Uføretrygd

Avatar
Cristina
13.08.2021
1 følgere
2 svar

Hei!

Jeg er Cristina, 50 år gammel, har bodd i Norge i 14 år. Jeg har fått total syke uføretrygd på grunn av mine syke øyne ( glaukom, makuladegenerasjon, keratitt, retinal fibrosis).

Jeg lurer på om jeg kunne flytte til Spania med min uføretrygd? Kan jeg få den i Spania? 

Jeg har hørt at jeg kan bo i Spania 6 måned og de andre 6 måned må jeg bo i Norge. Er dette stemmer eller jeg kan flytte til Spania uten problemmer ?

Hilsen.

Avatar
Advokat
Øystein Helland
16.08.2021

Hei. Svaret på spørsmålet om du kan flytte til Spania uten å få reduksjon i uførepensjonen er komplisert fordi redusert botid i Norge kan påvirke dette. I og med at du kun har bodd i Norge i 14 år, bør du derfor kontakte NAV Internasjonal og be om svar på spørsmålet så du ikke risikerer å få en negativ overraskelse dersom du flytter. Det andre forholdet du tar opp, altså om du må bo minimum 6 måneder av året i Norge har betydning for spørsmålet om medlemskap i Folketrygden. Hvis du bor mer enn halve året i utlandet mister du medlemskapet i Folketrygden, noe som bl.a. har betydning for retten til helsehjelp i Norge.

Gratis samtale med advokat?

Ring 67234690 [email protected]
Avatar
Cristina
16.08.2021

Hei igjen! Det som jeg mente er hvis jeg kan flytte til Spania med en norsk utfør uansett jeg mister medlemskapet i Folketrygden.. Det som jeg lurer på er om jeg kan flytte permanent til Spania med den norske uførepensjon eller er jeg tvunget til å bo seks måned i Norge og seks måned i Spania?

0 liker

Avatar
Du må være innlogget for å delta i diskusjonen.
Logg innNy bruker

Ta del i diskusjonen